________________________________________________________________________________________________________________
söndag 3 februari 2013
Mandel och morotsfröbröd paleo
Mandel & morotsfröbröd
2 dl mandelmjöl
1 dl chasewnötter
1 dl sesamfrön
2 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 dl blandade frön (ex pumpa och solrosfrön)
2 msk chiafrön
2 msk linfrön
1/2 tsk salt
1 tsk kanel
2 st morötter ( medelstora)
250 g coconutcream
5 st ägg
Mixa chasewnötterna med sesamfrön och blanda i resten av dom torra ingredienserna. Om man vill ha en lite rostad smak på brödet kan man rosta alla frön innan man blandar ihop dom med övriga torra ingredienser. Riv sedan moroten i en separat skål och blanda med coconutcream och ägg. Blanda ihop allt i en skål och låt den svälla 10 minuter. Häll sedan i smeten i en brödform och grädda långt nere i ugnen på 175 grader i ca 70 minuter. Låt svalna helt på ett galler sen in i en plastpåse, går utmärkt att äta i några dagar och brödet känns saftigt och färskt väldigt länge! Hel grymt bröd med andra ord!! (förvaras helst i plastpåse i kylen)
2 kommentarer:
Såg supergott ut! Men har aldrig hört talas om coconutcream, vad är det och var kan man köpa det?
finns både på coop och ica. Den heter Santa Maria och tror det kallas för creamy coconut milk, en lila förpackning.
http://www.santamariaworld.com/produkter/thaimat/#!/creamy-coconut-milk/
så ser den ut :)
Skicka en kommentar