Jag gissar att alla redan ätit en semla i år eller kanske till och med flera men jag tänkte ändå bidra med mitt recept på en paleosemla. Riktigt goda!
8 små semlor
3 st stora ägg (eller 4 små)
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde (tjock ska den vara)
2 tsk bakpulver
2 msk honung
1,5 tsk kardemumma (jag gillar kardemumma)
Mandelmassan:
Innerkrom från 8 bullar
1/2 dl kokosgrädde
2 dl mandelmjöl
2 msk honung
Blanda ägg och honung poröst (2 min) blanda sedan i bakpulvret så att det fördelar sig fint i smeten. Blanda sedan i vätskan och sist mjölet. Vispa tunt ordentligt i 1 min sen låter du den svälla i ca 10 min. Rör om igen och rulla sedan 8 bollar ( fukta händerna så är det lättare att hantera den kletiga degen). Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-20 min. Tills de fått fin färg och ser svällda ut!
Låt bullarna svalna helt, skär sedan av locket och gröp ur innerkromet och blanda med resterande mandelmassa ingredienser. Klicka sedan på den fetaste kokosgrädden och på med locket.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar