8 små semlor
3 st ägg
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
1 dl kokosgrädde (tjock ska den vara)
0,5 dl kokosolja eller smör
0,5 dl kokosolja eller smör
2 tsk bakpulver
2 msk honung
1,5 tsk kardemumma (jag gillar kardemumma)
Mandelmassan:
Innerkrom från 8 bullar
1/2 dl kokosgrädde
2 dl mandelmjöl eller skållade mandlar
2 msk honung
Blanda ägg och honung poröst (2 min) blanda sedan i bakpulvret så att det fördelar sig fint i smeten. Blanda sedan i vätskan och kokosoljan/smöret och sist mjölet. Vispa tunt ordentligt i 1 min sen låter du den svälla i ca 10 min. Rör om igen och rulla sedan 8 bollar ( fukta händerna så är det lättare att hantera den kletiga degen). Grädda sedan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 18-20 min, tills de fått fin färg och ser svällda ut!
Låt bullarna svalna helt, skär sedan av locket och gröp ur innerkromet och blanda med resterande mandelmassa ingredienser. Klicka sedan på den fetaste kokosgrädden och på med locket!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar