________________________________________________________________________________________________________________

tisdag 2 april 2013

Paleofrallor


Paleofrallor

Receptet till 6 st frallor:

2 ägg
2 dl coconut cream
50 gram kokosfett
2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt

Vispa ägg, kokosfett, coconut cream och bakpulver poröst. Tillsätt sedan resten av det torra ingredienserna, blanda ordentligt. Låt svälla 5-10 minuter. Forma till runda frallor och lägg på en ugnsform med bakplåtspapper. Grädda 20-30 minuter i 175 grader eller tills dom får en fin färg.

Dessa frallor blir sjukt goda, riktigt saftiga och påminner om vanliga frallor väldigt mycket. Får en jätte fin och lite "seg" konsistens :) jag är nöjd. Utgick från receptet på frallor från www.jillsmat.se :)


(Frallorna ser lite bleka ut pgr av ljuset)


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Testade dessa idag men något gick fel. Det blev snarare scones av mina, degen var väldigt lös. Goda blev de men jag hade ju sett fram emot frallor :-) Vad använder du för "coconut cream"? Ska kokosfettet vara i fast form? Ska man vispa med elvisp?

Tack på förhand!

Unknown sa...

Hej! Vad roligt att du har testat dessa frallor men synd att de inte levde upp till dina förväntningar. Det är lite svårt att få till riktiga frallor utan gluten och massa vete men om man vispar ägg, coconutcream och smålt kokosfett riktigt fluffigt (med elvisp) så brukar det komma in ganska mycket luft, vilket gör att dom inte blir så kompakta. Du kanske måste ha dom en aning längre i ugnen också? Jag använder Santa Marias coconut milk extra creamy, den är super bra!

Anonym sa...

Tack för ditt svar! Jag ska testa att vispa längre nästa gång samt smälta kokosfettet, vilket jag inte gjorde. Då använde jag "rätt" kokosgrädde i alla fall. Ställer du in den i kylen och använder den fasta grädden eller använder du den rätt upp och ner som den är, rumstempererad?

Unknown sa...

Ja du får testa vispa som attans och smälta kokosfettet så blir det nog bra :) jag brukar alltid ha den i kylen, just till bröd brukar jag inte vara super nog att använda det tjocka hårda lagret. I min kyl bli den inte så där super hård, i så fall måste jag sätta den i frysen en stund för att den ska skikta sig :) så rätt upp och ner skulle jag svara på den frågan! lycka till!

Skicka en kommentar