________________________________________________________________________________________________________________

fredag 16 augusti 2013

Kokospanerad torsk med sötpotatispuré och spenatsås


En riktigt god middag, kommer absolut laga detta igen.


Sötpotatispuré 

4 sötpotatisar
Smör
Salt
Peppar
Timjan

Dela 4 sötpotatisar i mitten, sätt in i ugnen på 200 grader ca 25-30 min. Ta bort skalet och mixa med smör lite salt och peppar, smaksätt gärna med timjan.

Kokospanerad torsk 4 filéer 

4 st Torskfiléer
Kokosmjöl
1 ägg
Kokosflingor
Salt 
1 msk Oriental fisk krydda eko (kanel, spiskummin, röd chili, ingefära, gurkmeja, senap, bockhornsklöver)

Ta fram 3 fat, häll kokosmjöl i ena, ett vispat ägg i andra och kokosflingor i den sista. Ta torskfilén och doppa i kokosmjöl sen i ägg sen kokosflingor. Stek i kokosolja eller smör! Låt smöret tystna i pannan innan du lägger i filéerna, då får dom fin och knaprig yta. 

Spenatsås 

2 dl klarnat smör 
1 st ägg
1 msk citron
Salt
Peppar
1 dl spenat

Mixa ägg, smör, citron och kryddor med stavmixer i en hög bunke. Sist mixar du i spenaten, färsk eller upptinad!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar