Kvällens middag bestod av leverbiffar i brunsås med blomkålsmos och lingonsylt. Vilken otroligt god rätt, om man gillar smaken av lever vill säga. Himla enkelt att göra dessa biffar!
Testade även göra en brunsås på kokosgrädde, helt över förväntan, jätte god faktiskt. Nyckeln är att den ska stå och småkoka ett tag (kanske 20 min?) så att den tappar lite av kokossmaken och blir mer lik en vanlig brunsås.
Leverbiffar
500 g lever
5 stora morötter (eller någon potatis om du vill)
1 st lök
1 ägg
Salt
Peppar
Hacka leverns grovt och sätt ner den i matberedaren, riv morötterna, hacka löken och häll i, låt den jobba runt någon minut tillsätt sedan ägget och kryddorna och veva runt igen.
Klicka ut biffar i en het stekpanna med mycket smör i, stek någon minut på varje sida. Klart! Du kan även låta biffarna koka med i såsen några minuter så blir smaken ännu godare! Låt då såsen ha kokoat ca 20 min först ensam.
Brunsås (paleo):
4 dl kokosgrädde
Soja, tills färgen blir bra (kanske 2-3 msk)
Salt
Peppar
Några torkade kantareller
Ev 1/2 buljongtärning (ekologisk)
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt den koka under omrörning ca 20 min, smaka nån gång ifall du känner att något fattas. Testa dig fram lite!
En kanon god husmanskost!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar