I min dröm hade allt kunna få vara mjölkfritt men det är inte ofta jag festar till det med mjölkprodukter så på nyår tummade jag på mjölken genom att äta av världens godaste lax och räkcheescake!
![]() |
Lax och räkcheescake längst ner till vänster på bilden |
![]() |
Carpaccio av oxfilé |
Carpaccio
Oxfilé 300 gram
Ruccolasallad
Olivolja
Flingsalt
Skär tunna skivor av oxfilé, enklast blir det om den är fryst och lite upptinad. Banka skivorna med baksidan av kniven och strö lite flingsalt på fatet innan du lägger dit dem. Strö över lite till flingsalt, ruccola sallad, rostade pinjenötter och riv över lite parmesanost och toppa med att ringla över olivolja! Enkelt och otroligt gott!!
Lax och räkcheescake
Botten:
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl kokosmjöl
1 dl hela linfrön
1 ägg
75 g smör
Fyllning:
200 g kallrökt lax
200 g skalade räkor
400 g Philadelphiaost
200 g créme fraise
1 liten rödlök
2 msk fin hackad dill
1 krm cayennepeppar
1 msk pressad citron
1 tsk pepparrot
Salt och peppar
Börja med att göra en botten. Mixa fröna utom linfröna och blanda med smör och ett ägg, tryck ut i en form med löstagbara kanter och grädda i ca 175 grader i 10 min.
Hacka lax och räkor i mindre bitar, blanda i övriga ingredienser ordentligt. När fröbotten kallnat, smeta över fyllningen och täck med plastfolie och låt den stå i kylen helst över natten innan du garnerar den och äter!
Till garnering kan du ha en burk röv caviar och lite räkor samt klippa över lite dill!
Det blev faktiskt den godaste lax och räkcheescake jag ätit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar