Ingredienser till 12-15 plättar
5 dl renblod
5 dl vatten
1 st ägg
2 dl bovetemjöl
4 msk kokosmjöl
1 msk potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1,5 tsk salt
Vispa ihop alla ingredienser till en smet, låt den stå och gosa till sig 5-10 minuter. Grädda sedan i en lagom het stekpanna, använd smör så att smeten inte fastnar.
Dessa är glutenfria och innehåller inte allt för mycket kolhydrater heller, klart det innehåller en del men är ju gott att äta ibland!
Och för er som gillar att räkna kolhydrater:
Bovetemjöl 2 dl : 91 g kolhydrater
Kokosmjöl 4 msk : 1,4 g kolhydrater
Potatismjöl 1 msk: 10 g kolhydrater
Ägg 1 st: 0,4 g kolhydrater
Fiberhusk 1 tsk: 0 g kolhydrater
Totalt ca 103 g kolhydrater för hela smeten
Vi säger att det blev ca 12 plättar, då innehåller det 8,5 g kolhydrater/plätta. Mina uträkningar får man ta med en nypa salt!
Servera med hemmagjord lingonsylt och bacon!
1 kommentar:
Mummselibabba mmmmm.
Skicka en kommentar