1 st rödlök
1 dl purjolök
4 st vitlöksklyftor
1 dl skirat smör
1 dl vatten
1 dl rödvin
Kryddblandning av chipotle, spiskummin, kanel, kardemumma, nejlikor, kryddpeppar,lagerblad, svartpeppar, gurkmeja, salt mycket kryddor alltså. Bara fantasin sätter stopp!
Hacka lök, vitlök, och purjolök släng ner i en gjutjärnsgryta släng ner köttbiten och ös över kryddblandningen smör, vin och vatten på med locket och in i ugnen på 100 grader i minst 6 timmar min bit fick stå 9 timmar vilket blev fantastiskt.
Tortillachips till 4 pers
2 st äggvitor
1 msk fiberhusk
1 msk linfrön
1 msk kokosmjöl
2 dl vatten
Vispa ihop allt med en elvisp och stek "plättar" i stekpannan på medelvärme. Försök få dom så tunna som möjligt. Stek 2 min på ena sidan och 1 min på andra sidan. Lägg plättarna på en tallrik och dela dom på mitten och mitten igen tills det blir trekanter. Lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper, ringla lite olivolja, havssalt och en ört (jag tog rosmarin) över dom och låt vara i ugnen ca 15 min..? På 225 grader, håll koll så att dom inte bränns, vänd dom gärna efter halva tiden. Ta ut dom ur ugnen och låt dom sedan svalna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar