________________________________________________________________________________________________________________

söndag 19 maj 2013

Tranbärslimpa paleo

Tranbärslimpa


Ett av det godaste paleobröden hittills!

2 dl mandelmjöl1 dl sesamfrön 1 dl solroskärnor1 dl kokosmjöl2 msk linfrön2 msk chiafrön2 msk fiberhusk2 tsk bakpulver4 ägg1,5 dl coconut cream1,5 dl vatten 2 msk olivoljaEn näve tranbärKanel och salt

Mixa alla frön och blanda med övriga torra ingredienser. Vispa ägg, olja och vätskan poröst tillsätt sedan alla torra ingredienser och blanda väl. Häll sedan i en smord brödform och strö över valfria frön, in i ugnen på 175 grader i 45 min. Ta ut limpan ur formen och grädda ytterligare i 5-10 min. Ta ut och låt svalna under bakduk. Förvara brödet i svalt och torrt, gärna i en papperspåse. Går även att frysa in skivor av brödet! 

1 kommentar:

Fyscoachen sa...

Åh, denna limpa ser smarrig ut:-) Måste testa! Må gott! / Åsa

Skicka en kommentar