Använder du ett stort blomkålshuvud får du en hel plåt, detta huvud var inte jätte stort, ganska normalt stort och blev inte en hel plåt, den pizzan till vänster är världens godaste LCHF pizza och blir en hel plåt. Men har du ett stort blomkålshuvud så blir det nog en hel plåt!
Pizzabotten till 2 pers (Pizzan till höger på bilden)
1 st blomkålshuvud (normal storlek, vad nu det är)
1 st ägg
2 msk fiberhusk
2 msk hela linfrön
2 msk hela linfrön
Oregano
Salt
Riv blomkålen i rivjärn eller hacka den grovt och sätt den i en matberedare så att blomkålen blir som "ris". Ångkoka eller koka vanligt blomkålen, ca 3 minuter. Häll av vattnet och skölj den med kallt vatten, låt den rinna av och sätt sedan blomkålen i en kökshandduk, vrid av allt vatten ur handduken, du kommer bli förvånad över hur mycket vätska som kommer ut. Du vrider ur blomkålen i kökshandduken för att den ska få krispighet.
Blanda sedan alla ingredienser i en bunke och låt den vila ca 5 min, smeta sen ut på en bakplåtspapperklädd plåt och sätt in i ugnen på 200 grader ca 30-35 min eller tills den fått lite färg.
Koka ihop tomatsås med basilika och vitlök helst lika länge som blomkålsbotten är i ugnen, ca 30 min. Då blir smaken riktigt god.
Smeta sedan över tomatsåsen på blomkålsbotten och istället för ost kan man klicka över hemmagjord majonnäs. Sen toppa med grönsaker och skinka, räkor, ja allt som faller dig i smaken och kanske lite örter. Sätt in den i ugnen igen i ca 15 min.
1 kommentar:
Supergoda super super GOTT
Skicka en kommentar