________________________________________________________________________________________________________________

onsdag 18 december 2013

Fylld aubergine



Fylld aubergine

2 st Aubergine
500 g köttfärs
50 gram svamp
Smör eller kokosfett att steka i
1 st lök
3 msk tomatpuré
Oliver
Några körsbärstomater
Vitlök
Salt, peppar
Spiskummin
Timjan
Paprikapulver
Chili

Börja med att gröpa ur 2 st auberginer och salta lite lätt, vänd upp och ner mot ett kökspapper så att vätskan dras ur (låt vara medan du steker köttfärsen). Stek 500 gram köttfärs med alla kryddor, vitlök, lök, tomatpuré och svamp, häll på lite vatten så att allt får koka ihop några minuter.

Fyll auberginerna med köttfärsen och toppa med lite tomater och oliver och kanske någon färsk krydda, om du gillar ost kan du strö över den sist! Sätt in i ugnen på 200 grader i 15-20 min, tills den ser ut att vara mjuk och fått lite färg. Smaklig måltid!

Vill du göra en vegetarisk variant kan du använda den urgröpta auberginen och steka tillsammans med svamp, tomatsås och paprika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar