________________________________________________________________________________________________________________

söndag 19 januari 2014

Det godaste paleobrödet


Ett riktigt gott bröd som blev väldigt lyckat! Brödet blev luftigt, lite håligt och saftigt. Det tog ett tag att experimentera fram. Här kommer receptet:

Ingredienser 

4 ägg (ekologiska och stora)
4 msk kokosgrädde (Santa Maria)
2 msk kokosfett
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl kokosmjöl
2 msk chiafrön (eller linfrön)
2 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm salt 


1. Mixa sesamfröna och häll i en bunke

2. Blanda resten av torra ingredienserna i bunken UTOM bakpulvret

3. Vispa äggen fluffigt (1min) i en annan bunke, tillsätt smält kokosfett och kokosgrädden och bakpulver. Vispa ytterligare 1 min!

4. Häll sakta i de torra ingredienserna och vispa 1 min till! 

5. Jag hoppas att du har satt på ugnen på 175 grader?

6. Låt smeten stå i ca 5 min. När den stått kan du röra om försiktigt, smeten är lite luftigare nu.

7. Häll smeten i en form 25*15 cm med 4 cm höga kanter. Strö över lite pumpakärnor! 

8. Sätt in i ugnen och låt den vara ca 25 min. Efter halva tiden kan du höja temperaturen till 200 grader.

9. När är det klart? När brödet börjar få färg och har rest sig till dubbel storlek, är du tveksam så låt vara någon minut till!

10. Låt brödet vila i minst 10-15 minuter innan du skär i det, helst lite mer då blir brödet så mycket bättre! Mitt bröd fick vila 30 min! 

Riktigt gott blev det och alla borde testa!

Lycka till!





1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

Skicka en kommentar