1 portion (stor)
3 msk chiafrön
2 dl kokosmjölk (eller annan vätska)
1 dl vatten (eller annan vätska)
Vanilj
Kardemumma
Kanel
Mixade hallon
Lägg chiafrön i kokosmjölken + kryddorna, låt den stå helst över natten då blir konsistensen perfekt! Rör om då efter första halvtimmen så att allt inte sjunker till botten. Mixa hallonen och häll över efter att chiapuddingen stått över natten eller några timmar. Strö över kokosflakes och kakaonibs :)
På bilden har jag fyllt små koppar med chiapudding, men receptet är för en stor portion. Har även använt mig av enbart kokosmjölk för en extra krämig konsistens.
På bilden har jag fyllt små koppar med chiapudding, men receptet är för en stor portion. Har även använt mig av enbart kokosmjölk för en extra krämig konsistens.
* Går som sagt även att enbart använda kokosmjölk för en extra krämig konsistens
*Man brukar säga 1 msk chia till 1 dl vätska
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar