det blev faktiskt dom godaste semlorna jag ätit någonsin, saftiga och god smak!
Till ca 8 ganska små semlor.
Semelbullar:
3 st ägg (stora ägg) eller 4 små
2 dl mandelmjöl
2,5 msk fiberhusk
2 msk kokosmjöl
1 dl kesella
2 tsk bakpulver
4 msk stevia strö
1,5 tsk kardemumma
Mandelmassa:
Innerkrom
6 msk grädde
2 dl mandelmjöl
4 msk stevia strö
Blanda ägg och socker poröst, blir inte lika poröst som när man har vanligt socker. Blanda sedan alla ingredienserna till en smet och låt den svälla i ca 5-10 min och rulla degen till runda bollar (lättare att hantera degen om du har lite blöta händer). Grädda i ugnen ca 19-20 min i 175 grader, beroende på storleken.
Låt bullarna svalna helt, skär av ett litet lock och gröp ut innerkromet och blanda sedan med mandelmassa ingredienserna. Klicka i mandelmassa och på med vanlig grädde eller kokosgrädde sen på med locket.
Om man vill prova göra dessa utan mejerier, så kan man säker byta ut kesella mot kokosgrädde (måste nog vara ganska fast i konsistensen) och även grädden går att byta ut mot vispad kokosgrädde!
(Blixten på detta foto gör att semlorna ser lite gula ut)
2 kommentarer:
Måste testas!
Passar på att hälsa att paleofrallorna är supergoda!!
Ja testa dessa, kan varmt rekommendera dessa, vad roligt att paleofrallorna föll dig i smaken :)
Skicka en kommentar