12 st lussekatter
4 st stora ägg
2 msk honung
1 dl kokosgrädde
50 gram skirat smör (eller kokosfett)
1 dl kokosmjöl
3,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 påsar saffran (1 gram)
en liten nypa salt
50 gram skirat smör (eller kokosfett)
1 dl kokosmjöl
3,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 påsar saffran (1 gram)
en liten nypa salt
Vispa ägg och honung poröst med elvisp (5 min), smält smöret/kokosfett och blanda i alla vätskor med äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt i smeten sakta under omrörning. Låt degen svälla i 5 minuter, rulla sedan degen till fina kringlor, ha helst blöta händer när du rullar kringlorna för degen är kletig. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 min på 175 grader.
Mina sjönk ihop lite när jag tog ut dem efter 15 min så nu i efterhand skulle jag haft dom i kanske 20 min!
3 kommentarer:
Hej Emilia,
Tack för dina underbara recept. Jag undrar om äggen i lussekattsreceptet kan ersättas med No Egg äggersättning?
Vänliga hälsningar, Maria
Hej Maria!
Ja va roligt att du tycker om det. Jag vet faktiskt inte, men det borde nog gå, har själv inte provat. Om du testar så får du gärna skriva hur det blev :) lycka till
Hej igen Emilia,
Nu har jag äntligen provat med No Egg äggersättning men det blev inte bra alls. Nu är jag ingen duktig "bagare" men jag skulle inte rekommendera detta. Nästa gång jag gör Lussekatter så blir det på ägg :)
Vänliga hälsningar, Maria
Skicka en kommentar